Over de Schutterskorf

De Schutterskorf is de nieuwste innovatie in het korfbal die jou helpt om op een leuke en leerzame manier je schottechniek en schotpercentage te verbeteren.

De Schutterskorf is een korf die vrijwel identiek is aan de wedstrijdkorf. Alleen de kleur, het aantal ribbels en de diameter van de korf zijn anders. Je kunt de Schutterskorf dan ook op dezelfde manier op een paal zetten als de wedstrijdkorf. 

Het formaat

Natuurlijk de belangrijkste aanpassing. De Schutterskorf heeft een diameter van 33 centimeter. De korf waarop je officiële wedstrijden speelt heeft een diameter van 40 centimeter. Dit is een verschil van 7 centimeter. Dat komt neer op een verkleining van 17.5 %. Door te oefenen op een kleinere korf kun je je schottechniek en schotpercentage verbeteren! Durf jij de Schutterskorf aan?!

De Kleur

Een nieuwe korf verdient een nieuwe kleur. Oranje is natuurlijk dé kleur van Nederland. Aangezien korfbal geboren is in Nederland en omdat het wat rustiger oogt wanneer je op de korf mikt  is de kleur oranje geworden.

schutterskorf_ribbels

De Ribbels

We hebben het aantal ribbels aangepast van 4 naar 3. Niet alleen omdat de korf kleiner is, maar ook omdat het wat rustiger oogt wanneer je op de korf mikt.

LEUK EN LEERZAAM

De Schutterskorf is leuk

Een doelpunt maken is natuurlijk één van de leukste elementen van korfbal. Het is echt een behoorlijke uitdaging om op de schutterskorf een doelpunt te maken. Doordat de uitdaging groter is, zal de succesbeleving ook veel groter zijn wanneer je scoort! Er zijn veel leuke schotspelletjes voor de schutterskorf om niet alleen plezier te maken, maar ook om te leren. Gecombineerd met het schieten op de wedstrijdkorf merk je meteen het verschil. Daarnaast kun je met onze schotpercentagekaart je eigen schotpercentage en de ontwikkeling daarvan bijhouden! De schotpercentagekaart krijg je bij je Schutterskorf!

De Schutterskorf is leerzaam

Een doelpunt maken op de Schutterskorf lukt je niet zomaar! Je zal echt goed moeten mikken om te kunnen scoren. Wanneer je wat vaker op de schutterskorf hebt geschoten zul je merken dat de boog in je schot invloed heeft op het scoringspercentage. Doordat je “gedwongen” wordt bezig te zijn met de ideale lijn en techniek van jouw schot, zul je beter leren schieten. Oefen je vaak genoeg op de Schutterskorf dan zul je zien dat het scoren op de wedstrijdkorf makkelijker wordt.

NOG EVEN GEDULD...

In het voorjaar van 2021 worden de eerste Schutterskorven verwacht. Zeker weten dat je één van de eersten bent die een Schutterskorf in bezit heeft? Laat dan je gegevens achter. Zodra we in de gelegenheid zijn de Schutterskorven te leveren nemen we contact met je op.

€75,-

Dit gaat de Schutterskorf (ongeveer) kosten

BEDANKT VOOR JE BERICHT!

Je bericht is verzonden. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Fijne dag!